Επιστροφή στο «κόκκινο»

Επιστροφή στο «κόκκινο»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:11 Δημιουργία 15/06/20, 11:09

Στο «κόκκινο» επιστρέφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ακολουθώντας την έντονη πτωτική πορεία των διεθνών δεικτών και χάνοντας τις στηρίξεις, που είχε «χτίσει».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,26% στις 632,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,93 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.528,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,01% στις 339,21 μονάδες.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου τείνει να εξελιχθεί ως ένα ακόμη κύμα πωλήσεων για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μάλιστα έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τις όποιες στηρίξεις είχε δημιουργήσει κατά την ανάκαμψη του Μαΐου. Ήδη έχει μετρήσει απώλειες άνω των 50 μονάδων στον γενικό δείκτη, ενώ ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Την τρέχουσα εβδομάδα τα βλέμματα στρέφονται στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίουγια επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Ελλάκτωρ και ο Φουρλής ηγούνται της πτώσης καταγράφοντας απώλειες 5,48% και 5,62% αντίστοιχα, ενώ άνω του 4% είναι η πτώση σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank.

Ο ΟΠΑΠ, η Βιοχάλκο, η Coca Cola και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ οι ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 2%.

Άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Motor Oil, ΟΤΕ, Λάμδα και Titan, ενώ ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή ελέγχουν τις απώλειες τους κάτω από το 1%. Μόνο ο Σαράντης στον FTSE 25 είναι σε θετικά εδάφη, αλλά σημειώνει κέρδη μόλις 0,12%.

Αν σου άρεσε κάνε