Διορθωτικές τάσεις στο ταμπλό

Διορθωτικές τάσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:30 Δημιουργία 17/06/20, 11:28

Διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τετάρτη, με αρκετούς τίτλους να δέχονται ισχυρές πιέσεις, τις οποίες η αγορά αδυνατεί να θέσει υπό έλεγχο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 674,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.631,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 377,76 μονάδες.

Το ΧΑ βρίσκει από την άλλη στήριξη στο διεθνές θετικό κλίμα, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, αν και το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο καμπανάκι του ΔΝΤ για μεγαλύτερη συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Gopinat, δήλωσε την Τρίτη ότι η επικείμενη ενημέρωση για τις προβλέψεις της παγκόσμιας οικονομίας τον Ιούνιο αναμένεται να δείξει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χειρότερους από προηγούμενες προβλέψεις. Ανέφερε επίσης ότι η τρέχουσα κρίση, την οποία ονόμασε Great Lockdown, είναι ''κάτι που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος στο παρελθόν''.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Ελλάκτωρ και Motor Oil βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με απώλειες 3,90% και 2,09% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι καιη πτώση σε ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Eurobank, Μυτιληναίος, Jumbo, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα.

Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΛΠ, η Aegean, ο Titan, π Σαράντης και η Τέρνα Ενεργειακή, με τις Βιοχάλκο, Φουρλή και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται με μικρά κέρδη. ΔΕΗ και Πειραιώς, με το +1,26% και +1,13% που σημειώνουν αντίστοιχα, προσπαθούν αν υψώσουν αναχώματα στην πτώση.

Αν σου άρεσε κάνε