«Άμυνα» κόντρα στη διόρθωση

«Άμυνα» κόντρα στη διόρθωση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:51 Δημιουργία 18/06/20, 11:49

Άμυνα κόντρα στη «διόρθωση», που συνεχίζεται από χθες, «παίζει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, κρατώντας τα επίπεδα των 670 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 672,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.627,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 382,75 μονάδες.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη, αλλά και η αναζοπύρωση της νόσου σε διεθνές επίπεδο, με τα ξένα χρηματιστήρια να ακολουθούν πτωτική πορεία λόγω των έντονων ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία της πανδημίας.

Αν και οι αναλυτές αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η επιβολή καθολικού lockdown, εντούτοις η επιφυλακτικότητα που συντηρείται από τους καταναλωτές, έχει αυξήσει τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στην επικείμενη Σύνοδο, για την οποία ο πήχης συντηρείται χαμηλά όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς το θέμα φαίνεται να παραπέμπεται στο επόμενο εξάμηνο.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, Ελλάκτωρ και Titan ασκούν πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες 1,77% και 1,40% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Eurobank, Aegean, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Σαράντης, Jumbo, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Coca Cola, με τις ΟΤΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα να μην έχουν πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε