Νευρική ανάκαμψη με το βλέμμα στο triple witching

Νευρική ανάκαμψη με το βλέμμα στο triple witching

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:30 Δημιουργία 19/06/20, 11:28

Νευρική είναι η ανάκαμψη, που επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ύστερα από τη διήμερη «διόρθωση».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 665,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.609,06 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,39% στις 384,82 μονάδες.

Η ενισχυμένη μεταβλητότητα στη Λεωφόρο Αθηνών έχει φόντο την τριπλή λήξη των παραγώγων, το λεγόμενο triple witching, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών - δεικτών και δικαιωμάτων προαίρεσης δεικτών.

Στο μεταξύ, αγορά και επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι αρχηγοί θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το ιλιγγιώδες πακέτο των 750 δις. ευρώ, με τους αναλυτές πάντως να εμφανίζονται συγκρατημένοι αισιόδοξοι.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 3,31%, με την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική και τον ΟΤΕ να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Jumbo, Coca Cola, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και Σαράντης, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής, ο ΟΛΠ και ο Titan.

Αν σου άρεσε κάνε