Αδύναμη ανάκαμψη...

Αδύναμη ανάκαμψη...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 26/06/20, 11:40

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Παρασκευή, με την αγορά να αντιδρά μετά τη διήμερη βουτιά, που την οδήγησε στα επίπεδα των 650 μονάδων και πάλι.

Ωστόσο, η αντίδραση δεν είναι τόση, ώστε το ΧΑ να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 654,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.579,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,44% στις 379,37 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των διεθνών δεικτών, οι οποίοι σήμερα κινούνται ανοδικά, αν και παραμένει ο προβληματισμός αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Τεχνικά τώρα, η στήριξη των 660 μονάδων διασπάστηκε χτες με χαρακτηριστική ευκολία, με την αγορά να σταματά στο ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων, πριν βρει και δοκιμάσει τις 630 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο Γενικός Δείκτης να ανακάμψει πάνω από τις 680 μονάδες, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για πάνω από τις 700 μονάδες, ένα σενάριο που φαίνεται ότι στην παρούσα φάση συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,05%, με τις ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕ, Titan, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς καμία όμως να πιέζεται πάνω από το -1%, με την Motor Oil να προσπαθεί να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται.

Αν σου άρεσε κάνε