Επιφυλακτικά «ανοίγει» το εξάμηνο στο ταμπλό

Επιφυλακτικά «ανοίγει» το εξάμηνο στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:40 Δημιουργία 01/07/20, 11:38

Στη ζώνη των 640 μονάδων ανοίγει την αυλαία του νέου εξαμήνου η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας μικρά κέρδη, με τους προβολείς στραμμένους στο άνοιγμα του τουριστικού τομέα της Ελλάδας σε εισροές από ξένες χώρες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,63% στις 642,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,62% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.551,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,85% στις 367,22 μονάδες.

Το ΧΑ εισέρχεται στον Ιούλιο, με φόντο ένα «μαύρο» εξάμηνο, κατά το οποίο ο Γενικός Δείκτης έχασε 30,3% και ο τραπεζικός σημείωσε βουτιά της τάξεως του 58,8%.

Το νέο εξάμηνο ξεκινά πολύ επιφυλακτικά από την πλευρά των επενδυτών, σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για ένα κρίσιμο καλοκαίρι και ένα ακόμη πιο κρίσιμο φθινόπωρο λόγω των εκτιμήσεων για δεύτερο κύμα έξαρσης της νόσου.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη της τάξεως του 4,19% και η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +2,31%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Motor Oil και Βιοχάλκο. Ήπια κέρδη σημειώνουν οι Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΠΑΠ, Titan, ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo, Coca Cola και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, οι απώλειες στην ΕΥΔΑΠ συνεχίζονται και σήμερα, με τη μετοχή να είναι στο -1,43%, με τον ΟΛΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με απώλειες 1,27% και 1,18% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς και Φουρλής, με την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε