Με διεθνή «φόρα» το ΧΑ

Με διεθνή «φόρα» το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:14 Δημιουργία 06/07/20, 12:12

Στα… βήματα των διεθνών δεικτών κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, σημειώνοντας άλμα στα επίπεδα των 670 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,50% στις 668,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.619,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,49% στις 389,64 μονάδες.

Το ΧΑ ακολουθεί τα θετικά πρόσημα που καταγράφονται στα διεθνή ταμπλό. Μετά το πρωινό ράλι στην Ασία, κέρδη άνω του 2% παρουσιάζουν οι ευρωαγορές.

Οι επενδυτές διακατέχονται από αισιοδοξία γύρω από το ζήτημα του κορονοϊού, εστιάζοντας στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και στην πρόοδο που σημειώνεται στα πιθανά φάρμακα για την αντιμετώπιση του ιού.

Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμα για «άδεια κυκλοφορίας υπό όρους» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα covid-19.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει συμφωνία ύψους £500 εκατ. με τη Sanofi και τη GlaxoSmithKline για 60 εκατ. δόσεις ενός πιθανού εμβολίου.καθώς επικρατεί αισιοδοξία γύρω από το ζήτημα του κορονοϊού, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και στην πρόοδο που σημειώνεται στα πιθανά φάρμακα για τον κορονοϊό.

Σε τεχνική βάση τώρα, οι 1.650 μονάδες στον FTSE 25 είναι το κύριο επίπεδο αντίστασης που μία κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει αγοραστικό σήμα και τάση. Οι 1.570 μονάδες είναι κοντινή κύρια στήριξη που η διάσπασή της θα δώσει και πάλι πτωτικό momentum.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 2% είναι εκείνα των Ελλάκτωρ, Aegean, Coca Cola, Titan και Ελληνικών Πετρελαίων. Η άνοδος σε Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Jumbo, Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Λάμδα ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Motor Oil, ενώ ο ΟΠΑΠ δεν έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, ο Φουρλής σημειώνει απώλειες 0,84%, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 0,30%.

Αν σου άρεσε κάνε