Προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί

Προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:49 Δημιουργία 08/07/20, 11:46

Να βάλει τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί επιχειρεί σήμερα, Τετάρτη, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τη στιγμή ωστόσο που επικρατεί έντονη μεταβλητότητα σε πολλούς τίτλους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 647,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια.

Άνοδο 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.565,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 365,73 μονάδες.

Το ΧΑ επιμένει στην πλάγια κίνηση κι αναζητεί τον καταλύτη, που θα την βγάλει από αυτή τη φορά, δίνοντάς την ανοδική, δυναμική ώθηση.

Σε επίπεδο μετοχών, η Coca Cola, η Λάμδα και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Aegean, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Titan, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 0,6% με τον Φουρλή, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ και τον Σαράντη να μην έχουν πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε