Συνέχεια στο πτωτικό σερί - Χασούρα 10 μονάδων για τον ΓΔ

Συνέχεια στο πτωτικό σερί - Χασούρα 10 μονάδων για τον ΓΔ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:06 Δημιουργία 10/07/20, 12:01

Συνέχεια στο πτωτικό σερί για 5η συνεδρίαση δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει πάνω από 30 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,44% στις 634,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.533,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 345,61 μονάδες.

Η εβδομάδα που σήμερα ολοκληρώνεται στη Λεωφόρο Αθηνών εξακολουθεί να «τρέχει» στο βαθύ κόκκινο, καθώς αν και προσπαθεί, εντούτοις δεν έχει ακόμη καταφέρει να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση.

Οι επενδυτικές ανησυχίες εντείνονται όσο η αύξηση των μολύνσεων συνεχίζεται, γεγονός που αποτελεί καμπανάκι για νέες επιπτώσεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία.

Εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι η νευρικότητα στην αγορά θα συνεχιστεί, με τις στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη να είναι στη ζώνη των 632-628 μονάδων.

Αυτή η ζώνη θα κρίνει και το αν θα δοκιμαστούν οι 600 μονάδες, με ενδιάμεσο σταθμό τις 612 μονάδες. Στον FTSE25 η πρώτη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στις 1.525 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και Aegean ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Σαράντης, ΕΧΑΕ και Eurobank.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι Λάμδα, ΟΛΠ, Εθνική, Coca Cola, Jumbo και ΟΤΕ, χωρίς όμως καμία να καταφέρνει να διευρύνει την άνοδό της πάνω από το +1%.

Αν σου άρεσε κάνε