Αδύναμη ανάκαμψη με πωλητές στο... παιχνίδι

Αδύναμη ανάκαμψη με πωλητές στο... παιχνίδι

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 13/07/20, 11:40

Αδύναμη, τουλάχιστον προς το παρόν, προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα πολυήμερο πτωτικό σερί, κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Οι αγοραστές έχουν μεν ενεργοποιηθεί, εντούτοις ο Γενικός Δείκτης μοιάζει ακόμη να παραμένει μακριά από τις κρίσιμες στηρίξεις του.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,74% στις 637,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.538,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,30% στις 347,97 μονάδες.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, το ΧΑ σημείωνε υψηλά κέρδη, τα οποία στη συνέχεια εξανεμίστηκαν, όταν οι πωλητές πήραν το προβάδισμα.

Η προσοχή αγοράς κι επενδυτών μοιράζεται σε δύο εξίσου σημαντικά στρατόπεδα, αφενός στις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού κι αφετέρου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική αγορά έχει μείνει σημαντικά πίσω από το V των ξένων, με τις αποτιμήσεις σαφώς να είναι σε πολύ πιο λογικά επίπεδα, σχολιάζουν αναλυτές.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Φουρλής κερδίζει 4%, με την Εθνική, τον Ελλάκτωρ και την Coca Cola να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Μυτιληναίο, Eurobank, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Λάμδα, Jumbo, Aegean, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Titan.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο -0,22%. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε