Ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα

Ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 11/08/20, 11:26

Ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, ύστερα από τη χθεσινή «χασούρα».

Βέβαια, το βλέμμα αγοράς και επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στο γεωπολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ την ίδια ώρα και η πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,78% στις 622,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,71% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.492,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,79% στις 303,98 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι η αγορά αναμένει να δει το πλήγμα που δέχτηκε η οικονομία το β’ τρίμηνο του γενικού lockdown και το κατά πόσο οι παράπλευρες συνέπειες καθήλωσαν το ΑΕΠ το γ’ 3μηνο.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Coca Cola, η Alpha Bank, η Πειραιώς και η Εθνική σημειώνουν κέρδη άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Eurobank, Titan, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo, Ελλάκτωρ, Φουρλής και Motor Oil. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σημειώνει απώλειες 2,83%.

Αν σου άρεσε κάνε