«Διόρθωση» με τζίρο περιπτέρου

«Διόρθωση» με τζίρο περιπτέρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:26 Δημιουργία 13/08/20, 11:25

«Διορθώνει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ύστερα από ένα ανοδικό διήμερο.

Κύριο χαρακτηριστικό στο χρηματιστηριακό ταμπλό είναι η απουσία σημαντικών επενδυτικών θέσεων, καθώς πλησιάζουμε προς τον 15Αύγουστο, γεγονός που αποτυπώνεται στον τζίρο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,31% στις 632,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.522,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,62% στις 316,57 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά θα εξακολουθεί να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη στα κρίσιμα μέτωπα των ελληνοτουρκικών και της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε επίπεδο μετοχών, στο ταμπλό η εικόνα είναι ευμετάβλητη, με τις Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Eurobank και Εθνική να ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Jumbo, Λάμδα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil σημειώνουν κέρδη 1,41% και 1,26% αντίστοιχα, με τις ΑΔΜΗΕ, Titan, Aegean, Coca Cola, Φουρλής, Σαράντης, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΛΠ, η Τέρνα Ενεργειακή και ο ΟΠΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε