«Σπάει» το ανοδικό σερί

«Σπάει» το ανοδικό σερί

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 20/08/20, 11:33

Μετά από ένα τριήμερο ανοδικό σερί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά διορθώνει στη συνεδρίαση της Πέμπτης, επιχειρώντας οριακά να κρατήσει τα επίπεδα τω 640 μονάδων.

Κύριο χαρακτηριστικό στο ταμπλό είναι το profit taking, όμως την ίδια ώρα η αγορά επηρεάζεται και από το βαρύ κλίμα, που επικρατεί στην Ευρώπη, με τους δείκτες να «κατρακυλούν» στη «σκιά» των πρακτικών της Fed, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις χθες, ωθώντας στο «κόκκινο» και τη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 640,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,23 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,78% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.537,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,31% στις 334,86 μονάδες.

Συγκεκριμένα, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της ανησυχούν έντονα για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία και τους κινδύνους που παρουσιάζει στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Τεχνικά τώρα, η στήριξη ανεβαίνει στα επίπεδα των 634 μονάδων, με τον τραπεζικό επίσης να επιστρέφει σήμερα πλησίον της στήριξης των 330 μονάδων. Στον FTSE 25 η στήριξη εντοπίζεται στις 1.474 μονάδων, ενώ η αντίσταση είναι στις 1.560 μονάδες. Στον τραπεζικό η αντίσταση είναι στις 370 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, οι πιέσεις εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο, καθώς η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 3,03%, με τη Eurobank να είναι στο -2,88% και τις Alpha Bank, Εθνική, Coca Cola, ΟΤΕ και Aegean να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής σημειώνει άνοδο 1,11%,με τις Titan, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Jumbo να ακολουθούν με ήπιες ανοδικές κινήσεις. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε