Επιχειρεί ανάκαμψη κι ανακατάληψη των 640 μονάδων

Επιχειρεί ανάκαμψη κι ανακατάληψη των 640 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:17 Δημιουργία 21/08/20, 12:14

Ανάκαμψη επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αφότου χθες έσπασε το ανοδικό σερί, υποκύπτοντας τόσο στις εισαγόμενες πιέσεις όσο και σε εκείνες των profit takers.

Σήμερα το ΧΑ προσεγγίζει και πάλι τα επίπεδα των 640 μονάδων, τα οποία «έχασε» την Πέμπτη, σημειώνοντας ωστόσο μικρά κέρδη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 638,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.531,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,61% στις 333,21 μονάδες.

Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η σημερινή λήξη των παραγώγων δεν αναμένεται να δώσει συγκεκριμένα μηνύματα για τις διαθέσεις των επενδυτών. Άλλωστε, οι προσπάθειες να διαπεράσει την αντίσταση των 650 μονάδων δεν στέφθηκαν με επιτυχία, με την αγορά να παραμένει στην πλάγια κίνηση επί ένα δίμηνο τουλάχιστον και τον τζίρο μεταξύ 20-30 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Εθνική προσπαθεί να κρατήσει το θετικό πρόσημο της αγοράς υψηλά, με το +1,14% που σημειώνει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Alpha Bank, Coca Cola, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Φουρλής και Σαράντης.

Στον αντίποδα, οι απώλειες της Τέρνα Ενεργειακή την οδηγούν στο -1,54%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΕΗ, Eurobank και Aegean.

Αν σου άρεσε κάνε