Με κέρδη αλλά χωρίς φόρα

Με κέρδη αλλά χωρίς φόρα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 24/08/20, 11:32
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε ανοδικό έδαφος, αλλά δίχως την κατάλληλη δυναμική για να φτάσει τις 640 μονάδες, ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Το ΧΑ δεν φαίνεται – προς το παρόν τουλάχιστον – να λαμβάνει ώθηση από το θετικό κλίμα, που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό, οπότε και κινείται στα τρέχοντα επίπεδα, επιβεβαιώνοντας και πάλι την τάση συσσώρευσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 634,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.58,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 328,99 μονάδες.

Κορεσμός, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η αγορά, όσο περιμένει τις εξελίξεις από τα κορυφαία μέτωπα γεωπολιτικών εντάσεων και πανδημίας.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι το «κλειδί» εξακολουθεί να το κρατά ο τραπεζικός κλάδος, καθώς εκεί συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος τζίρος, που θα μπορούσε να δώσει τη φόρα στον ΓΔ, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό της συσσώρευσης.

Σε τεχνική βάση τώρα, οι 652 μονάδες σε πρώτη φάση είναι σημαντική αντίσταση, ενώ ο τραπεζικός θα πρέπει να συντηρήσει τις 330 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 2,41% με την Motor Oil να ακολουθεί με το δικό της +1,32%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Εθνική, ΟΤΕ, Λάμδα, Jumbo, Titan, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Σαράντης.

Αντίθετα, ο ΑΔΜΗΕ χάνει 4,09%, με την Aegean να είναι στο -1,10%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Alpha Bank και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής και ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε