Εγκλωβισμένη στην αδράνεια η αγορά

Εγκλωβισμένη στην αδράνεια η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:58 Δημιουργία 25/08/20, 11:54

Ήπιες απώλειες στην περιοχή των 630 μονάδων καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη στιγμή που ο Χάικο Μάας, ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Αθήνα, προχωρώντας σε μία διαμεσολαβητική προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 630,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.506,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,45% στις 324,24 μονάδες.

Το ΧΑ παραμένει εγκλωβισμένο στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς δεν υπάρχουν οι καταλύτες, που θα μπορούσαν να το βγάλουν από τον κύκλο της αδράνειας.

Ο τζίρος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, εντούτοις ο ρυθμός των συναλλαγών έχει βελτιωθεί σε σχέση με τη χθεσινή συναλλακτική άπνοια.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, το -2,34% της Coca Cola "βαρύνει" τον γενικό δείκτη, όπως και το -1,35% του ΑΔΜΗΕ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Eurobank, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Φουρλής και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ, Εθνική, Titan, Aegean, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ, χωρίς μάλιστα καμία να καταφέρνει να κινηθεί πάνω από το +0,3%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε