Οριακές μεταβολές με τους πωλητές στο «τιμόνι»

Οριακές μεταβολές με τους πωλητές στο «τιμόνι»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 26/08/20, 11:40
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Άπνοια» επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τον ΓΔ να σημειώνει οριακές μεταβολές.

Οι αγοραστές απουσιάζουν από τη σημερινή συνεδρίαση, δίνοντας το περιθώριο στους πωλητές να πάρουν το πάνω χέρι, ασκώντας ισχυρές πιέσεις στην πλειονότητα των τίτλων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 629,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.507,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,14% στις 325,62 μονάδες.

Η αγορά προέρχεται από ένα τετραήμερο πτωτικό σερί κατά τη διάρκεια του οποίου ο ΓΔ κύριο χαρακτηριστικό είναι ο τζίρος… περιπτέρου, ενώ η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα επιβεβαιώνει τον κύκλο αδράνειας, στον οποίο έχει εισέλθει το ΧΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούνται καταλύτες για τον απεγκλωβισμό της αγοράς, εντούτοις οι εξελίξεις στα δύο βαρύνουσας σημασίας μέτωπα, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της πανδημίας, δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή, έτσι ώστε το ΧΑ να λάβει «σήμα» εκκίνησης υψηλότερα.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, το -1,13% της Aegean επηρεάζει την αγορά, όπως και η ήπια πτώση της Πειραιώς, ΔΕΗ, Jumbo, ΑΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Φουρλής, Μυτιληναίος και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο στηρίζει τον δείκτη με το +1,11% που σημειώνει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Coca Cola, Alpha Bank, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Titan, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε