Άλλαξε άρδην το κλίμα με ενεργοποίηση αγοραστών

Άλλαξε άρδην το κλίμα με ενεργοποίηση αγοραστών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:26 Δημιουργία 26/08/20, 12:24

Άρδην άλλαξε το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά από δύο ώρες συνεδρίασης, με τους αγοραστές να επιστρέφουν στο ταμπλό, ωθώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 630 μονάδων, από τα οποία είχε υποχωρήσει μόλις χθες, Τρίτη.

Ύστερα από μία διήμερη απουσία, οι αγοραστές ενεργοποιήθηκαν, εντούτοις και πάλι το ΧΑ δεν έχει τα κατάλληλα καύσιμα, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό της συσσώρευσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,87% στις 634,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 3,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.520,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,59% στις 330,35 μονάδες.

Η αγορά προέρχεται από ένα τετραήμερο πτωτικό σερί κατά τη διάρκεια του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι ο τζίρος… περιπτέρου.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στα δύο βαρύνουσας σημασίας μέτωπα, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της πανδημίας, δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή, έτσι ώστε το ΧΑ να λάβει «σήμα» εκκίνησης υψηλότερα.

Σε επίπεδο μετοχών, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 2,32%, με τις Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Titan, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Σαράντης να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%, από τα αρνητικά εδάφη που άρχισαν τις συναλλαγές.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, με τον Φουρλή να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, μόνο τρεις τίτλοι του FTSE 25 πλέον σε αρνητικά εδάφη, οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Aegean, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -1%.

Αν σου άρεσε κάνε