«Ποδαρικό» με ήπια κέρδη στον Σεπτέμβριο

«Ποδαρικό» με ήπια κέρδη στον Σεπτέμβριο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 01/09/20, 11:41

Στο «πράσινο» κάνει ποδαρικό η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με την έναρξη του Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας στήριξη από τα διεθνή χρηματιστήρια, όπου επικρατεί εύφορο κλίμα, στον απόηχο των εκτιμήσεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 636,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.520,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,55% στις 330,38 μονάδες.

Οι επενδυτές κοιτάζουν προς τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο, δεδομένου του ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για τη βελτίωση των ισολογισμών.

Την ίδια ώρα, σταδιακά η αγορά θα αξιολογεί το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Σε επίπεδο μετοχών, η Alpha Bank και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη 2,34% και 2% αντίστοιχα, με τις Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Σαράντη να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια κέρδη σημειώνουν οι Εθνική, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ο Titan σημειώνει απώλειες 1,05%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Coca Cola, Λάμδα, Μυτιληναίος, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο και ο ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε