Αναζητώντας ερείσματα για τις 650 μονάδες

Αναζητώντας ερείσματα για τις 650 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 07/09/20, 11:40

Στη ζώνη των 640 μονάδων εγκαινιάζει την εβδομάδα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αναζητεί τα ερείσματά της, τη στιγμή που οι δεικτοβαρείς μετοχές κινούνται σε ασφυκτικό κλοιό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,18% στις 640,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.532,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,33% στις 331,96 μονάδες.

Αγορά κι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα καυτά μέτωπα και κυρίως στις συνέπειες μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ενώ η γεωπολιτική κλιμάκωση εξακολουθεί να κρατά «παγωμένο» το ρίσκο σημαντικών κεφαλαίων στο ταμπλό.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι το ΧΑ έχει βαλτώσει, ψάχνοντας την αφορμή για μία ουσιαστική διαφυγή με το κακό να είναι ότι έχει χαθεί ο βηματισμός σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης, ο Φουρλής και ο Titan σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή η Motor Oil.

Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ και Jumbo σημειώνουν απώλειες 1,92% και 1,40% αντίστοιχα, με τις Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Eurobank να ακολουθούν με ελεγχόμενη πτώση.

Αν σου άρεσε κάνε