Δίχως άμυνες απέναντι στις τραπεζικές πιέσεις

Δίχως άμυνες απέναντι στις τραπεζικές πιέσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 08/09/20, 11:32

Κάτω από τη ζώνη των 640 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, αδυνατώντας να απορροφήσει τις πιέσεις, που εκδηλώνονται στις τράπεζες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,62% στις 637,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,37 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.528,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,37% στις 322,78 μονάδες.

Το ΧΑ δεν έχει την απαραίτητη δυναμική, έτσι ώστε να γυρίσει το κλίμα υπέρ των αγοραστών, οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τους κανόνες του ταμπλό.

Οι επενδυτές έχουν εστιασμένο το βλέμμα στην πανδημία και στο γεωπολιτικό ρίσκο, ενώ «κοιτάζουν» προς τη Φρανκφούρτη, καθώς την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και θα ανακοινωθούν οι αναθεωρημένες προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Επίσης, την Παρασκευή θα λάβει χώρα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών, από την οποία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει για να επιβεβαιώσει τα περιθώρια που υπάρχουν για επιπλέον μέτρα στήριξης - πέραν των 24 δισ. ευρώ που έχουν ήδη αν

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική οδηγούν την πτώση με απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Titan. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Βιοχάλκο, Jumbo, Coca Cola, Aegean, Motor Oil, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 1,29%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Φουρλής και Σαράντης, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε