Χαμένη στη μετάφραση η αγορά μετά τη «βουτιά» 2,15%

Χαμένη στη μετάφραση η αγορά μετά τη «βουτιά» 2,15%

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 09/09/20, 11:38

Χαμένη στη μετάφραση μοιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, ύστερα από τη χθεσινή βουτιά της τάξεως του 2,15%.

Το ΧΑ κινείται πάνω κάτω στα μονοπάτια των 630 μονάδων, επιχειρώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, ωστόσο δεν έχει την απαραίτητη δυναμική.

Την έλλειψη διάθεσης, εξάλλου, την μαρτυρά και η εικόνα του τζίρου στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Οι συναλλαγές είναι και πάλι υποτονικές, ενδεικτικές της επιφυλακτικότητας της πλειονότητας των χαρτοφυλακίων, εν μέσω γεωοπολιτικών εντάσεων και αναζήτησης λύσεων στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 629,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.508,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 315,41 μονάδες.

Την ίδια ώρα, πάντως, το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι θετικό, κόντρα στο αντίστοιχο της Ασίας νωρίτερα την Τρίτη και της Wall χθες.

Το «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης λόγω ανεξήγητης ασθένειας σε συμμετέχοντα στις έρευνες επηρεάζει και την ελληνική αγορά, η οποία αναζητά εναγωνίως νέα κεφάλαια για να μπορέσει να σπάσει τον κύκλο της συσσώρευσης.

Τώρα, σε επίπεδο μετοχών, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Εθνική ηγούνται της αντίδρασης, με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Titan, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Eurobank, Coca Cola, Βιοχάλκο, Φουρλής, Σαράντης και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ συνεχίζει και σήμερα την πτωτική του πορεία, καταγράφοντας απώλειες 3,85%, με τις Motor Oil, Alpha Bank, Λάμδα, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή η Jumbo.

Αν σου άρεσε κάνε