Με το «βλέμμα» στην ΕΚΤ

Με το «βλέμμα» στην ΕΚΤ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:17 Δημιουργία 10/09/20, 11:15

Στάση αναμονής τηρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ΧΑ σημειώνει ήπιες διακυμάνσεις, καταγράφοντας μοιρασμένα πρόσημα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,03% στις 631,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.510,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,54% στις 316,29 μονάδες.

Οι αναλυτές «βλέπουν» αλλαγή στο guidance της κεντρικής τράπεζας, προκειμένου αφενός να στηριχθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και αφετέρου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές παράπλευρες απώλειες από την ενίσχυση του ευρώ.

Την ίδια ώρα, η εστίαση της αγοράς παραμένει στις επιπτώσεις της κρίσης και των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αναμένεται η δημιουργία μιας νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 1,21%, με τις Ελλάκτωρ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Σαράντη, Titan, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Coca Cola, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΕΗ, Aegean, Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα κερδίζει 1,13%, με τις Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, Φουρλή και ΟΤΕ να σημειώνουν μικρά και εύθραυστα κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε