Σε γνώριμα ύδατα εν μέσω αβεβαιότητας

Σε γνώριμα ύδατα εν μέσω αβεβαιότητας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 11/09/20, 11:31

Στα γνώριμα ύδατα των 630-640 μονάδων εξακολουθεί να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Το ΧΑ βρίσκεται σε ταύτιση με τα ευρωπαϊκά ταμπλό, καταγράφοντας μοιρασμένα πρόσημα.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 637,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.527,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,36% στις 320,11 μονάδες.

Η αγορά συνεχίζει την πλάγια κίνηση, με τους αναλυτές να μην περιμένουν άμεσα τη διάσπασή της, τη στιγμή που απουσιάζουν οι κατάλληλοι καταλύτες.

Μετά από δύο ημέρες ανόδου, η κατοχύρωση αυτών κερδών είναι το επόμενο βήμα των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι και κυριαρχούν στην αγορά.

Το ΧΑ έχει στραμμένο το βλέμμα ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα και μάλιστα «καυτά».

Το μέλλον είναι αβέβαιο γύρω από τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό, την πανδημία, τον τουρισμό και τα κόκκινα δάνεια, συνεπώς τα χαρτοφυλάκια επιλέγουν τη συσσώρευση, έτσι ώστε να μην δοθεί το έδαφος για την πυροδότηση ενός νέου κύματος risk off.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Φουρλής δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 1,60% (με τζίρο 2,6 χιλ. ευρώ), με τις Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Jumbo, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Eurobank να ακολουθούν με μικρές απώλειες.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ ανακάμπτει με άνοδο 2,41%, με τον Σαράντη και τη Λάμδα να ακολουθούν με +1,87% και +1,08% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Coca Cola, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και Aegean να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε