Στους profit takers τα «κλειδιά»

Στους profit takers τα «κλειδιά»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 17/09/20, 11:34

Στους profit takers έχει παραδώσει τα «κλειδιά» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, κινούμενη κάτω από τις 660 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 658,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια.

Απώλειες 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.576,87 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,70% στις 327,15 μονάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό στη Λεωφόρο Αθηνών είναι οι πιέσεις, που εκδηλώνονται σε τίτλους, οι οποίοι είχαν υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα, όπως η ΔΕΗ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες δείχνουν αδύναμες να απορροφήσουν την προσφορά που εξακολουθεί να αποτυπώνεται στο ταμπλό, απομακρύνοντας μάλιστα τον κλαδικό από το κρίσιμο επίπεδο των 350 μονάδων.

Το ΧΑ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, στον απόηχο των διαβεβαιώσεων της αμερικανικής Federal Reserve ότι θα κρατήσει τα επιτόκια της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την υφεσιακή βουτιά του β' τριμήνου. Η Fed πάντως δεν ανακοίνωσε και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, αφήνοντας στο Κογκρέσο την πρωτοβουλία για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Eurobank, Alpha Bank και Aegean ηγούνται της πτώσης, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, Εθνική, Φουρλής, Titan και Πειραιώς.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Σαράντης, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ, με την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχει πρόσημο. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Coca Cola και Λάμδα, με τον Ελλάκτωρ να συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία με άνοδο 7,87%.

Αν σου άρεσε κάνε