Με διεθνή ώθηση επιχειρείται ανάκτηση των 630 μονάδων

Με διεθνή ώθηση επιχειρείται ανάκτηση των 630 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:56 Δημιουργία 23/09/20, 11:52

Την ανάκτηση των 630 μονάδων επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μετά από ένα 3ήμερο πτωτικό σερί, το ΧΑ ανακάμπτει σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τους διεθνείς δείκτες.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 629,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.502,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,06% στις 304,46 μονάδες.

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλαπλά «καυτά» μέτωπα, η αγορά αδυνατεί να ξεφύγει από τα κανάλι αβεβαιότητας, ενώ η νευρικότητα είναι έκδηλη στο ταμπλό, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε ένα επιλεκτικό stock picking, σε μία εβδομάδα που οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β' τριμήνου βελτιώνουν την εικόνα που έχουν για το πλήγμα του γενικού lockdown.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Coca Cola, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Φουρλής.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Titan, Eurobank, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ, με τις ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Aegean να μην έχουν πρόσημο. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμωςκαμία να κινείται πάνω από το -1%.

Αν σου άρεσε κάνε