Κίνηση σε κρίσιμες ζώνες στήριξης

Κίνηση σε κρίσιμες ζώνες στήριξης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:15 Δημιουργία 25/09/20, 11:14

Σε κρίσιμες ζώνες στήριξης κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επιχειρώντας την ανοδική αντίδραση με το βλέμμα στο πολυήμερο πτωτικό σερί.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,80% στις 624,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.489,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 303,88 μονάδες.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη παραμένει στον «πάγο», τη στιγμή που «καυτά» μέτωπα είναι ανοιχτά, με την αβεβαιότητα γύρω από αυτά να χτυπά «κόκκινο».

Η συζήτηση για επιπλέον μέτρα περιορισμού λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και ειδικά στην Αττική προκαλεί σημαντική ζημιά σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 3,09%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με άνοδο 2,47%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Aegean.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Jumbo, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Σαράντης, Φουρλής, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο και Titan. Η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,93%.

Αν σου άρεσε κάνε