Κέρδη... με συναλλακτική άπνοια

Κέρδη... με συναλλακτική άπνοια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:41 Δημιουργία 28/09/20, 11:40

Συναλλακτική άπνοια καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με την αγορά να επιχειρεί να ακολουθήσει το ανοδικό τέμπο, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,59% στις 627,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.497,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,24% στις 303,03 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την κίνηση του Γενικού Δείκτη, ενώ οι πωλητές εντείνουν τις πιέσεις.

Οι ημέρες είναι κρίσιμες τόσο στο μέτωπο με την Τουρκία όσο και στο μέτωπο με τον COVID -19 μιας και είναι διάχυτος ο φόβος για ένα νέο lockdown, με την κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο να το αποφύγει.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Eurobank σημειώνει άλμα 3,43%, με τις ΔΕΗ, Φουρλή, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του +1% κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Λάμδα, Εθνική, Titan, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Jumbo. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean.

Αν σου άρεσε κάνε