Σε κλοιό... αστάθειας

Σε κλοιό... αστάθειας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:47 Δημιουργία 29/09/20, 11:46

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στη Λεωφόρο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να επιχειρεί να βρει τις στηρίξεις του, ύστερα από τη χθεσινή αντίδραση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 627,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,48 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.488,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 302,54 μονάδες.

Μέχρι αυτή την ώρα, το ΧΑ έχει αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο, με βασική πηγή ανησυχίας την πορεία της πανδημίας.

Οι επενδυτές από τη μία επικροτούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποφυγή ενός lockdown, ωστόσο παράλληλα το σενάριο και νέων περιοριστικών μέτρων είναι πάντα στο τραπέζι κι εντείνουν τον προβληματισμό για την οικονομία.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, το -1,80% της Coca Cola επηρεάζει την αγορά, όπως και το -1,05% της Aegean, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Φουρλής να ακολουθούν με ήπια πτώση.

Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει κέρδη 2,50%, με τις Jumbo, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Εθνική να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή ο Titan και η ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε