«Άμυνα» στο φίνις του Σεπτεμβρίου...

«Άμυνα» στο φίνις του Σεπτεμβρίου...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:32 Δημιουργία 30/09/20, 11:30

Απώλειες καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, επιχειρώντας να παίξει άμυνα στη ζώνη των 620 μονάδων, τη στιγμή που τα πολλαπλά, καυτά, ανοιχτά μέτωπα εγείρουν έντονες ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,76% στις 618,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,78% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.476,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,09% στις 297,87 μονάδες.

Το ΧΑ σήμερα ολοκληρώνει έναν πολύ δύσκολο μήνα, με μόνιμα σκαμπανεβάσματα στο ταμπλό, εξαιτίας της γεωπολιτικής έντασης αλλά και της πανδημίας, με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο νέος μήνας μπαίνει επεισοδιακά… με μία Σύνοδο Κορυφής ιδιαίτερα κρίσιμη όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κυβέρνηση να εξετάζει όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση του ιού στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Σε επίπεδο τριμήνου, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 2,43%, με το εύρος της διακύμανσής του να περιορίζεται σε λιγότερο από 60 μονάδες, ή από τις 612 έως τις 670 μονάδες. Σε επίπεδο υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 3,53%, με την πτώση του τραπεζικού δείκτη να φτάνει το 17,29%, αποδεικνύοντας ότι είναι και ο αδύναμος κρίκος της αγοράς.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Λάμδα και Εθνική ασκούν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Aegean, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει και σήμερα την καλή του πορεία, καταγράφοντας κέρδη 1,30%, με τις Jumbo, Titan, Σαράντη, ΟΛΠ και Πειραιώς να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε