Εγκλωβισμένο στο «σπιράλ» της αβεβαιότητας το ΧΑ

Εγκλωβισμένο στο «σπιράλ» της αβεβαιότητας το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 13/10/20, 11:34

Εγκλωβισμένη στο «σπιράλ» της αβεβαιότητας είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα δύο καυτά μέτωπα της επικαιρότητας, την πανδημία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 636,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.508,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,19% στις 297,57 μονάδες.

Το βλέμμα στρέφεται τώρα στην επικείμενη Σύνοδος, με τη γεωπολιτική ένταση να μονοπωλεί την προσοχή των επενδυτών, τη στιγμή που η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι οι διερευνητικές με την Τουρκία δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, όσο το Oruc Reis κινείται στην περιοχή.

Από την πλευρά του, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, θα θέσει επί τάπητος τις νέες τουρκικές προκλήσεις, αναμένοντας περισσότερο «μαστίγιο» από την ΕΕ, ενώ στο πλαίσιο αυτό το σημερινό ραντεβού με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Titan και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες 1,23% και 1,09% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Coca Cola, Alpha Bank και Φουρλής.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης έχει κάνει το break και σημειώνει άλμα 3%, με την Aegean να ανακάμπτει στο +1,01%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Eurobank. Χωρίς μεταβολή η ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε