Μετρημένες κινήσεις στο ταμπλό

Μετρημένες κινήσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:38 Δημιουργία 14/10/20, 11:36

Μετρημένες κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τετάρτη, με την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή της στις γεωπολιτικές εξελίξεις, στον απόηχο της ανακοίνωσης για την έναρξη των ερευνών στο Αιγαίο από το τουρκικό Oruc Reis.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 638,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.512,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 298,94 μονάδες.

Τα βλέμματα τώρα επικεντρώνονται στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, με την Αθήνα να αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα των τουρκικών κυρώσεων, καθώς η παράταση χρόνου που έδωσε η ΕΕ στην Άγκυρα στην προηγούμενη συνάντηση των ηγετών της δεν αποδίδει καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΧΑ τηρεί στάση αναμονής, όπως μαρτυρά και ο τζίρος.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Λάμδα, Σαράντης, Πειραιώς και Εθνική προσπαθούν να στηρίξουν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, καταγράφοντας άνοδο που ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Titan, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo και ΟΠΑΠ, χωρίς καμία να ξεπερνά το -0,60%. Χωρίς μεταβολή οι ΟΤΕ και Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε