Στο «βαθύ κόκκινο» για το γεωπολιτικό θρίλερ

Στο «βαθύ κόκκινο» για το γεωπολιτικό θρίλερ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 15/10/20, 11:32

Στο «βαθύ κόκκινο» κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, τη στιγμή που και στην υπόλοιπη Ευρώπη το κλίμα είναι βαρύ, με φόντο αφενός το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το αμερικανικό πακέτο τόνωσης κι αφετέρου τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού, εν μέσω σαρωτικού δεύτερου κύματος.

Βέβαια, στην Αθήνα «βαρίδι» αποτελούν οι απανωτές προκλήσεις Ερντογάν και μάλιστα ενώ σήμερα η στάση της Τουρκίας θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει ξεκάθαρο τελεσίγραφο από την ΕΕ προς την Άγκυρα, ζητώντας να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων το μήνυμα επιβολής τουρκικών κυρώσεων. Ωστόσο, η Άγγελα Μέρκελ φέρεται να βάζει «πάγο» στις ελληνικές αξιώσεις, παραπέμποντας στον Δεκέμβριο, επικαλούμενη τις αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου, που δίνουν παράταση στον Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,58% στις 622,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.471,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,21% στις 283,48 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η τέταρτη ημέρα συνεχόμενων απωλειών για το ΧΑ, το οποίο πασχίζει να κρατήσει τις 620 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Aegean και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 3,97% και 3,53% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

Οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλή, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Titan, Motor Oil, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Jumbo και ΑΔΜΗΕ ξεπερνούν το 1%, ενώ υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε