Κέρδη μετά τη «χασούρα»

Κέρδη μετά τη «χασούρα»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 16/10/20, 11:33

Ήπια αντίδραση μετά από το τετραήμερο πτωτικό σερί καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή.

Με κίνηση πάνω από τα επίπεδα των 620 μονάδων, το ΧΑ προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος τεσσάρων συνεδριάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ΓΔ «διέγραψε» 30 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 622,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.469,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,75% στις 285,56 μονάδες.

Η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθεί σήμερα επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα, με την Αθήνα να φαίνεται να ικανοποιεί την αξίωσή της να περιληφθεί στο Κείμενο Συμπερασμάτων ρητή προειδοποίηση για επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν αλλάξει στάση.

Η σημερινή αντίδραση, σε μια συνεδρίαση μάλιστα που έχει και τη λήξη των παραγώγων, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη κινητικότητα σε μια αγορά, που λιμνάζει σε ένα στενό εύρος.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Ελλάκτωρ αντιδρά σήμερα με +4,22%, με τον Σαράντη και τη Eurobank να τον πλαισιώνουν στην προσπάθεια της ηγεσίας της αντίδρασης, με +2,13% και 2,09% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Aegean, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΟΛΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Titan. Η ΕΧΑΕ χάνει 1,27% και ο ΟΠΑΠ είναι στο -1,09%.

Αν σου άρεσε κάνε