Υπό πίεση κρίσιμα ψυχολογικά όρια στο ταμπλό

Υπό πίεση κρίσιμα ψυχολογικά όρια στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 22/10/20, 11:40

Στην εντατική οδηγείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1% και διολισθαίνοντας σε κρίσιμα επίπεδα.

Ψυχολογικά όρια βρίσκονται υπό ισχυρό πρέσινγκ, στον απόηχο του μαύρου ρεκόρ κρουσμάτων, με ΧΑ και επενδυτές να περιμένουν τα νέα μέτρα, που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, ο οποίος «σαρώνει» στη χώρα.

Όπως γράφαμε και χθες, αν και το Μαξίμου διαμηνύει ότι αποκλείεται η εφαρμογή ενός γενικευμένου lockdown, ακόμη και μόνο η συζήτηση ενός τέτοιου σεναρίου μπλοκάρει τις επενδυτικές κινήσεις στο ΧΑ, τη στιγμή που μετά την Κοζάνη και η Καστοριά τίθεται σε καραντίνα, ενώ κι άλλες περιοχές της Ελλάδας έχον περάσει πλέον στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,18% στις 612,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 1,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.443,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,91% στις 278,01 μονάδες.

Με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι εξίσου αρνητικό, το ΧΑ προσπαθεί με τις λιγοστές του δυνάμεις να κρατήσει το κατώτατο όριο της πολύμηνης συσσώρευσης.

Αρνητική ιδιαίτερα είναι και η εικόνα του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος απέχει ελάχιστα πλέον από τα χαμηλά του Μαΐου.

Η αγορά δοκιμάζει τις αντοχές της πέριξ των 610 μονάδων. Εάν χαθούν και τα τρέχοντα επίπεδα, τότε η διολίσθηση προς την περιοχή των 595 μονάδων συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Σε επίπεδο μετοχών, Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, με τις Εθνική, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Φουρλή, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΛΠ και Jumbo να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή, με τον Σαράντης, ο μοναδικός στον FTSE 25, να κινείται θετικά, με κέρδη μάλιστα 1,14%.

Αν σου άρεσε κάνε