Μεταβλητότητα και αναμονή για την S&P

Μεταβλητότητα και αναμονή για την S&P

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:34 Δημιουργία 23/10/20, 11:31

Μεταβλητότητα σημειώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να ψάχνει τον βηματισμό της πέριξ των 610 μονάδων, τη στιγμή που τα καυτά μέτωπα παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,05% στις 609,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.436,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,30% στις 272,64 μονάδες.

Η αγορά εστιάζει στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, με τα χειρότερα σενάρια να επιβεβαιώνονται και την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία συνεπάγονται Η αρνητική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα, σε ένα περιβάλλον που ήδη νοσεί από τη συρρίκνωση του δευτέρου και τρίτου τριμήνου του έτους.

Αυτή που σήμερα πρωταγωνιστεί, είναι η αναμονή για την έκθεση της Standard & Poor's όσον αφορά την ελληνική οικονομία, με τις εκτιμήσεις ωστόσο να λένε πως δεν θα υπάρξει μεταβολή στην αξιολόγηση. Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι παρατηρήσεις του οίκου για τις προοπτικές.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Coca Cola προσπαθεί να κρατήσει την αγορά με το +1,45% που καταγράφει, ενώ οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Titan, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.

Στον αντίποδα η Aegean υποχωρεί κατά 2,14%, με τις ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε