Σε επίπεδα lockdown Απριλίου η αγορά

Σε επίπεδα lockdown Απριλίου η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 30/10/20, 11:33

Στα επίπεδα, όπου είχε διολισθήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος κορονοϊού, κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας και σήμερα ισχυρή «βουτιά».

Το ΧΑ κινείται στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου, τότε που η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς γενικευμένου lockdown.

Σήμερα, αγορά και επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των νέων, πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τη στιγμή που ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα, ενώ η Β. Ελλάδα είναι ήδη στο κόκκινο.

Ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμά του θα ανακοινώσει ένα σχέδιο δράσης ενός μήνα, προκειμένου η περίοδος των Χριστουγέννων να αποτελέσει ένα έναυσμα για την πεθαμένη αγορά.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,74% στις 555,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,92% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.297,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,48% στις 228,15 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, παρά το πρόγραμμα εθελουσίας, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 9,69%, με τη Eurobank και τον Ελλάκτωρα να ακολουθούν με -3,79% και -3,10% αντίστοιχα. Άνω του 3% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Alpha Bank, Coca Cola, Λάμδα και ΔΕΗ.

Άνω του 1% είναι η πτώση σε Εθνική, Aegean, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, ΟΤΕ και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή είναι ο Φουρλής και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με μόνη την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +1,23%.

Αν σου άρεσε κάνε