Παλεύει για την άμυνα η αγορά

Παλεύει για την άμυνα η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 13:30 Δημιουργία 30/10/20, 13:29

Άμυνα πάνω από τα επίπεδα των 560 μονάδων έχει βγάλει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αυτή την ώρα.

Η πλειονότητα των τίτλων ακολουθεί το σήμα της αντίδρασης που έδωσε νωρίτερα η Βιοχάλκο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,13% στις 565,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.322,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,29% στις 233,34 μονάδες.

Το ΧΑ παλεύει να στήσει την άμυνα απέναντι στο τραπεζικό σφυροκόπημα, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των νέων, πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τη στιγμή που ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα, ενώ η Β. Ελλάδα είναι ήδη στο κόκκινο.

Ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμά του θα ανακοινώσει ένα σχέδιο δράσης ενός μήνα, προκειμένου η περίοδος των Χριστουγέννων να αποτελέσει ένα έναυσμα για την πεθαμένη αγορά.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, παρά το πρόγραμμα εθελουσίας, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 8,37%, με την Jumbo να είναι στο -2,04%, ενώ Alpha Bank, ΟΛΠ, Eurobank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο είναι στο +7,66%, με τον Ελλάκτωρ να κερδίζει 3,94% και τον Σαράντη και την ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με +2,22% και +2% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΘνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Aegean. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Φουρλής, Motor Oil, Titan, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε