Στους profit takers τα «κλειδιά»

Στους profit takers τα «κλειδιά»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:21 Δημιουργία 17/11/20, 14:12

Πίσω στη ζώνη των 690 μονάδων οδήγησαν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά οι profit takers, οι οποίοι ασκώντας ισχυρές πιέσεις εμποδίζουν τον ΓΔ να ξεπεράσει το κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων, το οποίο έφτασε νωρίτερα την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 692,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.646,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,48% στις 352,97 μονάδες.

Μέχρι αυτή την ώρα το ΧΑ έχει καταφέρει να απορροφήσει τις πιέσεις από το παιχνίδι κατοχύρωσης κερδών, που γίνεται στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η αναρρίχηση στα επίπεδα των 700 μονάδων αποτελεί δύσκολη «εξίσωση», όταν η σκιά της πανδημίας έχει εγκατασταθεί πάνω από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Όπως σχολιάζουν πάντως εγχώριοι αναλυτές, η αγορά θα δυσκολευτεί σε αυτά τα επίπεδα, εκτός εάν κάποιες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της πανδημίας όσο και σε εκείνο του Ταμείου Ανάκαμψης, υποστηρίξουν την ανοδική διάσπαση.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 5,77%, με την Aegean να είναι στο +3,33%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ και Λάμδα και άνω του 1% σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Titan, ΟΛΠ και Jumbo. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, Εθνική, ΟΠΑΠ και Σαράντης ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφοντας απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Motor Oil, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Eurobank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, με τις Φουρλής και ΑΔΜΗΕ να είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε