Αφομοιώνει τις 690 μονάδες η αγορά

Αφομοιώνει τις 690 μονάδες η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 18/11/20, 11:39

Στη ζώνη των 690 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την πλειονότητα των τίτλων ωστόσο να καταγράφει «διόρθωση», αν και άλλοι διατηρούνται στο «πράσινο», παρέχοντας στήριξη στον ΓΔ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,14% στις 691,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.640,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,18% στις 351,07 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το ΧΑ μαζεύει δυνάμεις πριν αναμετρηθεί με το δύσκολο επίπεδο των 700 μονάδων, για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται ωστόσο να είναι κρίσιμες, δεδομένου του ότι η τοποθέτηση των χαρτοφυλακίων με ορίζοντα το νέο δωδεκάμηνο που έρχεται θα ενταθεί, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου από σημαντικές εισηγμένες.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς συνεχίζει την πορεία ανάκαμψής της με το +4,33% που καταγράφει σήμερα, με την Alpha Bank, την Εθνική, τον ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, Jumbo, Coca Cola και Aegean ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Eurobank, Βιοχάλκο, Titan και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή η ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε