«Πλώρη» για το 6 στα 6 αλλά και νευρικότητα

«Πλώρη» για το 6 στα 6 αλλά και νευρικότητα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:33 Δημιουργία 27/11/20, 14:29

«Πλώρη» για το 6 στα 6 έχει βάλει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο η νευρικότητα είναι ευδιάκριτη σε αρκετούς τίτλους, με τους πωλητές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 728,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.733,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 390,57 μονάδες.

Η αγορά επιχειρεί να κλείσει τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του θετικού σεναρίου, έχοντας σκαρφαλώσει χθες σε υψηλό 9 μηνών, διαπερνώντας και τις 725 μονάδες και δημιουργώντας ένα μαξιλάρι έναντι του κινητού μέσου των 200 ημερών.

Το ΧΑ βρίσκεται προ των πυλών του Δεκεμβρίου, μίας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς για τη χώρα, που βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και μετρά τις πληγές της και σε οικονομικό επίπεδο. Μέχρι τότε μένουν δύο ακόμη συνεδριάσεις, οι οποίες θα χαρακτηριστούν από το rebalancing, τις αναδιαρθρώσεις στους τίτλους, που άλλαξαν κατηγορία στους δείκτες του MSCI.

Ο Δεκέμβριος είναι μήνας κλειδί τόσο ενόψει της σταδιακής άρσης του lockdown, όσο και σε σχέση με τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του εμβολιασμού. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον το κλείσιμο των βιβλίων των ξένων χαρτοφυλακίων.

Πάντως, την ίδια στιγμή, ο τραπεζικός δείκτης δείχνει αδυναμία να ξεφύγει ανοδικά από τη ζώνη των 395 μονάδων.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να ξεχωρίζει με το +4,65% που καταγράφει, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη ΓΕΚ Τέρνα να τον πλαισιώνουν με +3,48% και +3,14% αντίστοιχα. Η Λάμδα ενισχύεται κατά 2,83%, η ΔΕΗ κατά 2,54%, η Aegean κατά 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Jumbo, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Φουρλής και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 3,11%, με τον Σαράντη να είναι στο -1,08%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε