Κόντρα στο profit taking η αγορά

Κόντρα στο profit taking η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 04/12/20, 11:48

Πάνω από τις 760 μονάδες κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία χαρακτηρίζεται έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων λόγω profit taking.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 768,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.840,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,16% στις 446,15 μονάδες.

Μετά από ένα 10ήμερο ανοδικό σερί, το ΧΑ επιχειρεί να διαχειριστεί τις πιέσεις, που εκδηλώνονται στους περισσότερους τίτλους του, με τους αγοραστές να γίνονται πιο επιλεκτικοί.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει αυξημένη, δίνοντας επίσης το μήνυμα ότι το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό σε μια αγορά που προσπαθεί να κλείσει την πτωτική ψαλίδα του έτους στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την εκπνοή.

Σε επίπεδο μετοχών, το +2,13% της Coca Cola στηρίζει την αγορά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Πειραιώς, Jumbo, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Titan, Σαράντης και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 2,36%, με τη ΔΕΗ να είναι στο -1,06%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε