Στη δίνη των τραπεζικών πιέσεων

Στη δίνη των τραπεζικών πιέσεων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:14 Δημιουργία 08/01/21, 12:01

Το πάνω χέρι έχουν λάβει αυτή την ώρα οι πωλητές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία χαρακτηρίζεται από ισχυρές τραπεζικές πιέσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΓΔ στο «κόκκινο», με την πλειονότητα των τίτλων να κινείται σε πτωτικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,67% στις 814,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,90% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.935,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,18% στις 489,80 μονάδες.

Χθες, η αγορά επιβεβαίωσε την κατοχύρωση των 820 μονάδων, από τις οποίες έχει «πέσει» αυτή την ώρα, τη στιγμή που δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που δείχνουν κάποια σημάδια κόπωσης και συγκρατούν την ανοδική τάση.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Πειραιώς, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, Coca Cola και Titan σημειώνουν κέρδη 1,56% και 1,10% αντίστοιχα, προσφέροντας κάποιες στηρίξεις στην αγορά, με τις Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Aegean και Jumbo.

Αν σου άρεσε κάνε