Κυρίαρχοι οι πωλητές στο ταμπλό

Κυρίαρχοι οι πωλητές στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:38 Δημιουργία 20/01/21, 14:19

Το κλίμα στη έχει αλλάξει στη Λεωφόρο Αθηνών αυτή την ώρα, αφότου οι πωλητές πήραν το προβάδισμα, οδηγώντας την αγορά από το +0,85% στα οριακά κέρδη και μάλιστα δίνοντας μάχη, για να κρατήσει και τις 800 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 800,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.913,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,78% στις 496,39 μονάδες.

Το ΧΑ δείχνει ανήμπορο εδώ και μέρες να βγει από το κλοιό εσωστρέφειας, στηριζόμενο στο άτυπο rotation, ίπου επιδίδονται διάφοροι τίτλοι, ευνοώντας τις βραχυπρόθεσμες και ευκαιριακές κινήσεις.

Η προσοχή στρέφεται στην αξιολόγηση της Fitch, η οποία αναμένεται την προσεχή Παρασκευή και είναι το ορόσημο για την επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά και την επανέκδοση του 30ετούς ομόλογου.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς, η Motor Oil, η Aegean, η ΕΧΑΕ και η Λάμδα έχουν αλλάξει επί τα χείρω το κλίμα στο ΧΑ, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με τις Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Coca Cola, Eurobank και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με μικρές απώλειες.

Στον αντίποδα, η Εθνική έχει περιορίσει στο +2,90%, με τον ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται με κέρδη λίγο πάνω από το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Jumbo, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Σαράντης και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Titan και ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε