Κάτω από τις 790 μονάδες στέλνουν την αγορά οι profit takers

Κάτω από τις 790 μονάδες στέλνουν την αγορά οι profit takers

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:30 Δημιουργία 17/02/21, 14:21
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ισχυρό πρέσινγκ καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών, με τους profit takers να στέλνουν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κάτω από τα επίπεδα των 790 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,98% στις 788,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 1,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.872,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,50% στις 453,48 μονάδες.

Παρά τις πιέσεις, ο τζίρος έχει ανεβάσει ταχύτητα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι αγοραστές κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ταμπλό, μαζεύοντας δυνάμεις για την πιθανή συνέχεια της ανοδικής κίνησης.

Ωστόσο, χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν πως για να κινηθεί η αγορά υψηλότερα, το «κλειδί» είναι να βρεθούν οι καταλύτες εκείνοι, οι οποίοι θα σηματοδοτούν την έξοδο της οικονομίας από τη δίνη του lockdown, το οποίο το πιθανότερο είναι να παραταθεί έως τα μέσα του Μαρτίου.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η ΕΧΑΕ, η Alpha Bank, η Eurobank, η Πειραιώς και ο ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι εκείνες σε Σαράντη, Εθνική, Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ και Φουρλή.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean, με τον ΑΔΜΗΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρά είναι τα κέρδη σε Motor Oil, ΟΛΠ και Λάμδα, με τη ΔΕΗ να έχει περιορίσει στο +2,96%.

Αν σου άρεσε κάνε