Μεικτά σινιάλα στη Λεωφόρο Αθηνών

Μεικτά σινιάλα στη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:32 Δημιουργία 19/02/21, 11:21
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο χρηματιστηριακό ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από το πτωτικό «κανάλι», με το βλέμμα στη ζώνη των 790 μονάδων.

Την ίδια ώρα, πάντως, διόρθωση σημειώνουν αρκετοί τίτλοι, που υπεραπέδωσαν αυτήν την εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,44% στις 785,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, άνοδο 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.855,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 443,70 μονάδες.

Σχεδόν ένα δεκαήμερο τώρα, αφότου ο ΓΔ διαπέρασε ανοδικά τις 775 μονάδες, η πλάγια κίνηση έχει καθιερωθεί σε ένα στενό εύρος διακύμανσης 20 μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βραχυπρόθεσμοι παίρνουν την απαιτούμενη ρευστότητα, με τον ΓΔ να κινείται πέριξ των 790 μονάδων. Ωστόσο, η αγορά δεν δείχνει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου, ώστε να ανέβει υψηλότερα, εν μέσω έλλειψης σημαντικών καταλυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς κανονικότητας, τη στιγμή που η παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Βιοχάλκο έχει πάρει το ρόλο των στηρίξεων σήμερα στην αγορά, καθώς σημειώνει κέρδη 3,92%, με την Jumbo να ακολουθεί με άνοδο 1,15%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Titan, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Aegean σημειώνει απώλειες 2,05%, με την ΕΧΑΕ να είναι στο -1,40%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΛΠ και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε