Βρίσκει στήριξη σε τράπεζες και κατασκευαστικές η αγορά

Βρίσκει στήριξη σε τράπεζες και κατασκευαστικές η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:51 Δημιουργία 22/02/21, 14:48

Στο «πράσινο» κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από τον τραπεζικό και κατασκευαστικό κλάδο, τη στιγμή που αρκετοί τίτλοι δέχονται πιέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 787,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.871,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,11% στις 461,566 μονάδες.

Οι πιέσεις που εκδηλώνονται σε πολύ συγκεκριμένους και δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola, συγκρατούν την άνοδο του Χρηματιστηρίου αυτήν την ώρα, το οποίο όχι μόνο έχει στο πλευρό του τίτλους που σημείωσαν σημαντικές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα (π.χ. Τέρνα Ενεργειακή), αλλά και τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Alpha Bank, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις, σημειώνει κέρδη 5,04%, με την ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +4,03%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Βιοχάλκο και Εθνική και άνω του 1% σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ. Οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, Aegean, Ελλάκτωρ και Coca Cola ξεπερνούν το 1%.

Αν σου άρεσε κάνε