Παλινδρομήσεων συνέχεια... στο ταμπλό

Παλινδρομήσεων συνέχεια... στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 24/02/21, 11:33
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Παλινδρομήσεων συνέχεια… στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την αγορά να ακολουθεί και την Τετάρτη την ίδια τακτική, παραμένοντας πιστή στην τάση συσσώρευσης, εναλλάσσοντας παράλληλα πρόσημα σε ένα εύρος μεταξύ 770-790 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,95% στις 780,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.856,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,27% στις 461,44 μονάδες.

Το ΧΑ παραμένει σε πλήρη εναρμόνιση με τους διεθνείς δείκτες, που αναζητούν κατεύθυνση και καταλύτη, ώστε να απεμπλακούν από το κανάλι πιέσεων και ρευστοποιήσεων. Το βλέμμα των διεθνών αγορών είναι επικεντρωμένο στη στρατηγική της Fed για τα ομόλογα.

Στη Λεωφόρο Αθηνών η προσοχή στρέφεται στην παράταση του lockdown, με το άνοιγμα της αγοράς να μετατίθεται για το δεύτερο 10ήμερο του Μαρτίου, ύστερα από το χθεσινό άλμα στα 2.146 κρούσματα με ταυτόχρονη αύξηση των διασωληνωμένων.

Σε αυτό το κλίμα, ο ΓΔ δεν βρίσκει στήριξη, για να κινηθεί υψηλότερα, δίνοντας τέλος στην πλάγια κίνηση, καθώς οι επενδυτές διαπραγματεύονται εντός ενός κλοιού αβεβαιότητας, με μοναδική ελπίδα την επίσπευση των εμβολιασμών από τον ερχόμενο κιόλας μήνα.

Στο μέτωπο των μετοχών τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 3,22%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Μυτιληναίο, Motor Oil, Σαράντη, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Φουρλή, Aegean, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, με τον Titan να μην έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε