Εισαγόμενες πιέσεις στη Λ. Αθηνών

Εισαγόμενες πιέσεις στη Λ. Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:40 Δημιουργία 26/02/21, 11:32
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Τις έντονες εισαγόμενες πιέσεις που καταγράφονται στη Λ. Αθηνών επιχειρεί να ελέγξει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, διολισθαίνοντας εκ νέου σε πτωτικό έδαφος, ύστερα από το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,57% στις 782,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.865,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,41% στις 463,77 μονάδες.

Αν και χθες η αγορά κατάφερε να διασπάσει ανοδικά την κρίσιμη αντίσταση των 784-785 μονάδων, κλείνοντας λίγα βήματα κάτω από τις 790 μονάδες, εντούτοις σήμερα κινείται χαμηλότερα, τη στιγμή που στα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφεται «κύμα» πωλήσεων στη σκιά της χθεσινής εκτόξευσης της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πάνω από το 1,5%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του μήνα, αλλά και την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Οι εν λόγω αλλαγές δεν έχουν ελληνικό ενδιαφέρον (ο MSCI Greece Standard έχει τρεις μετοχές ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo), ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τις σταθμίσεις χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται και στη λεωφόρο Αθηνών.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Βιοχάλκο, η ΕΧΑΕ, η Coca Cola, ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, ο Φουρλής και η Εθνική δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Titan, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Eurobank, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη άνω του 1%. Ο ΟΤΕ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2020 και μέρισμα, σημειώνει κέρδη 1,05%.

Αν σου άρεσε κάνε