Με το δεξί στον Μάρτιο η αγορά

Με το δεξί στον Μάρτιο η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:14 Δημιουργία 01/03/21, 11:10
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με φόρα μπήκε στον Μάρτιο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται πάνω από τις 800 μονάδες, τη στιγμή που οι διεθνείς δείκτες κάνουν δυναμικό comeback, ξεκινώντας από τους ασιατικούς και συνεχίζοντας με τους ευρωπαϊκούς, με το βλέμμα να στρέφεται στην πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που υποχωρούν έπειτα από την εκτίναξη της περασμένης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,73% στις 806,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,90% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.928,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,63% στις 485,26 μονάδες.

Η αγορά επιχειρεί στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα να σπάσει τον κλοιό της συσσώρευσης των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εντός του μήνα δεν αποκλείεται να εκκινήσουν διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε σημαντικό αριθμό εταιριών αλλά και πιθανές εκδόσεις ομολόγων με κυριότερες αυτές των ΔΕΗ, Alpha Bank και Motor Oil.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Alpha Bank ξεχωρίζει με το άλμα του 5,84% που σημειώνει, με την Πειραιώς, τη Motor Oil και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο άνω οτυ 3%. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνουν οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΔΕΗ, Jumbo και ΑΔΜΗΕ.

Τα κέρδη σε Coca Cola, Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΕΧΑΕ και Titan, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean, Μυτιληναίος, Σαράντης και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ, ενώ μικρές απώλειες της τάξεως του 0,14% σημειώνει ο Ελλάκτωρ.

Αν σου άρεσε κάνε